Меню
  • Начало
  • Съвети за поддръжка на обувки

Съвети за поддръжка на обувки

Указания за Поддръжка на обувки от естествена кожа и други материали.

Общо:След всяко носене обувките трябва да се почистват и в тях да се поставят оптегачи.За да с по -дълъг животът на обувките,е препоръчително да се редуват няколко чифта (2 -3 чифта) седмично.

Преди да третирате с продукт за грижа за обувките,почистете и подсушете добре обувките си.

Запознайте се внимателно с инструкциите за употреба върху етикета на продукта за грижа за обувките.

Не перете обувките си в перална машина!

Ако обувките Ви са мокри,оставете ги да изсъхнат на стайна температура.

Обувки от гладка естествена кожа - почистват се от прах с меко парче плат или мека четка.Почистените от прах обувки се третират с крем - боя за обувки или с восък и се полират с меко парче плат.

Обувки от Набук или Велур - за този тип кожа се използва специална четка за почистване от праха  и мръсотията,тъй като в противен случай могат да се появят петна.След това се третират със специален крем или лосион за набук.

Обувки от лак - почистват се от праха с меко парче плат.Тези обувки не трябва да попадат в контакт със спирт,ацетон или други химични продукти.За поддръжката им се използва специален крем за лак.

Обувки от текстил - препоръчително е да се носят само в сухо време.Почистват се със суха четка за дрехи.Ако са силно замръсени,могат да бъдат третирани със специален лосион за текстил.

Обувки от синтетика (изкуствена кожа) - почистват се с влажно меко парче плат.Не се препоръчват полиращи препарати.

Забележки:

 - Обувки,които не са снабдени с етикет,"водоустойчиви" (или Sympatex®),може да пропускат вода в мокро време.За да се намали възможността за пропускане на вода,е препоръчително редовното третиране с импрегниращ продукт.

 - Съхранявайте обувките си на сухо място и избягвайте контакт с химически продукти(спирт,бензин ацетон и др)

 - С грижа за Вашата кожа обувките биват боядисвани с растителни бои,поради което боите могат да предизвикат оцветяване от вътрешната страна.

"МИКС 16" ЕООД напомня за наличието на законова гаранция за съответсвие на стоките с договора за продажба съгласно съответните разпоредби от глава V, раздел II от Закона за защита на потребителите.

Производител/Дистрибутор:"МИКС 16"ЕООД,гр.Русе ,ул.Цар Асен -31,вх.2,етаж 2. клиентски телефон:0885 695056,www.maximmillian.com

Сравнение на продукти